Taru Tervo


Taru är projektledare och ansvarig forskare för Elite Sport North-studien. I grunden är hon fysioterapeut och disputerad inom idrottsmedicin.

Taru arbetar till vardags med forskningssamordning inom Idrottshögskolan och även på Innebandyns kompetenscentrum.

Tove Mårs


Tove är deltidsdoktorand i idrottspsykologi, projektsamordnare och vägledare för dubbla karriärer (kombination elitidrott och studier) på Idrottshögskolan. Tove ansvarar för den dagliga driften av forskningsprojektet Elite Sport North.

Om du funderar över någonting så tveka inte att höra av dig till tove.mars@umu.se eller via telefon, 090-786 88 50.

Tor Söderström


Tor är professor i pedagogik och startade upp Elite Sport North-studien under hösten 2017. Tor var föreståndare för Idrottshögskolan mellan 2013-2018.

Tors forskning handlar främst om lärande och utveckling inom idrott och högre utbildning. Forskningen inriktas mot hur idrottslig expertis/professionellt kunnande förvärvas och utvecklas i olika miljöer.

Ulf Stödberg


Ulf arbetar som IT-pedagog vid institutionen för pedagogik och ingår i styrgruppen för Elite Sport North. Ulf har byggt upp infrastrukturen kring studiens insamlade data och ansvarar bland annat för sammankoppling och lagring.

Forskningsnätverk


Elite Sport North är ett lagarbete och projektgruppen består av flera forskare som ingår i Idrottshögskolans forskningsnätverk.

Forskningsnätverket

De medverkande forskarna är verksamma inom områden såsom idrottsmedicin, idrottspedagogik, idrottspsykologi, kostvetenskap och fysioterapi.

Hitta till oss


Idrottshögskolan kansli hittar du på Gösta Skoglundsväg 35 (baksidan av IKSU Sport), varmt välkommen!

Skicka mail till oss